750 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO!
Kategoriler
Markalar
Fiyat Aralığı
5 Ürün

Horlama Nedir? Horlamanın Nedenleri Nelerdir?

 

Horlama, hava yolunun tıkanması, boğaz yapısının genişlemesi ya da kasların gevşemesi nedeniyle oluşur. Hava yolu tıkalı olduğu ve rahat nefes alınamadığı için nefes almaya çalışırken boğazda titreme meydana gelir ve bu durum da horlamaya neden olur. Yüksek sesli horlama hem kişinin hem de çevresindekilerin uyku kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle horlama tedavi edilmesi gereken bir durum haline gelmektedir. Ancak horlama önleyici ürünlerle de bu durum çözülebilmektedir.

 

Horlamanın Nedenleri

 

Horlama bazı durumlarda gün içinde yaşanan stres ve yorgunluk gibi faktörlere bağlı olarak gelişebilir. Bu tür horlama geçici bir sorun olarak görülmelidir. Ancak bazı durumlarda horlama sorununun altında kronik rahatsızlıklar da yatabilir. Böyle bir durumda ise daha dikkatli davranmak gerekmektedir. Uzun süre kesik kesik devam eden bir horlama sorunu varsa bu sorun mutlaka araştırılmalıdır.

 

Horlamanın nedenleri arasında ise burun, boğaz ve çene şekli ile ilgili sorunlar, uvula ya da yumuşak damak şişmesi, bademciklerin şişmesi, soğuk algınlığı ve alerji, aşırı kilo, alkol tüketimi, uyku ilacı almak, hamilelik, uyuma şekli, yorgunluk, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, uyku apnesi ve yeterince uyuyamamak gibi sorunlar yer almaktadır.

 

Horlamanın Belirtileri Nelerdir?

 

Horlama direkt olarak bir belirtidir. Kişinin kendi sesine uyanması ya da nefes alırken kesik kesik nefes alması horlamanın en önemli belirtileri arasında yer almaktadır. Horlama çok basit gibi görünse de altında pek çok ciddi neden yatabilir. Dolayısıyla ciddi horlama şikayetleri hafife alınmamalı ve bir uzmana başvurulmalıdır.

 

Horlamanın diğer belirtileri arasında ise sabahları hissedilen boğaz ağrısı, gün içinde yorgun hissetme, kan basıncını veya kan şekerini kontrol etmekte zorlanma, çarpıntı, uyumada zorluk çekme, geceleri nefes nefese uyanma, konsantrasyon bozukluğu ve sinirli olma gibi belirtiler yer almaktadır.

 

Horlama Nasıl Tedavi Edilir?

 

Horlamanın hafifletilmesi için horlamanın belirtileri arasında yer alan yanlış uyku pozisyonu, aşırı kilo, alkol ve sigara tüketimi ve ağır yiyecekler tüketilmesi gibi sorunları gidermek gerekmektedir. Örneğin alkol ve sigara kullanmamak, hafif gıdalar tüketmek ve uyku pozisyonunu değiştirmek gibi yöntemlerle horlamanın önüne geçilebilir. Ancak bu çözümler de horlamaya çare olmuyorsa mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanına başvurmak gerekmektedir.

 

Uzmana başvurmak dışında burun bantları, horlama önleyici saatler, sırta tenis topu bağlanması, çene bantları ve dil tutucular gibi özel üretilmiş horlama önleyici ürünler kullanarak da horlama sorununun önüne geçilebilmektedir.

 

Horlama Önleyici Ürün Önerileri

 

Breathe Right marka burun bantları horlama önleyiciler kategorisinde en çok tercih edilen markadır. Bu marka ve ürünler sagliksepeti.com üzerinden satışa sunulmaktadır.